Hyundai купува производителя на роботи Boston Dynamics

Японският холдинг SoftBank Group Corp. води преговори за продажба на производителя на роботи Boston Dynamics с южнокорейския производител на автомобили Hyundai Motor Co. Това съобщават Bloomberg и The Robot Report, позовавайки се на свои източници.

Сумата на сделката според тях е 921 милиона долара. И двете страни обаче към момента отказват да коментират преговорите

Boston Dynamics напусна MIT в началото на 90-те години и работеше независимо, докато Google го купи през 2013 г. През 2017 г. той беше продаден отново, този път на SoftBank.

Както отбелязва Bloomberg, Boston Dynamics функционира повече като изследователска организация, която произвежда технологично усъвършенствано и необичайно оборудване, но бизнесът не става печеливш – въпреки факта, че видеоклиповете с роботите му редовно печелят милиони гледания в YouTube.

През юни 2020 г. компанията пусна четирикракия робот Spot, като първо го предложи на американски клиенти за 74 500 долара

Роботът на Boston Dynamics се използва, например, за претърсване на неизвестни досега райони с радиоактивно замърсяване в Чернобил. Според съобщенията компанията вече е продала над 400 робота, генерирайки над 30 милиона долара печалба.

Hyundai има собствен отдел за производство на индустриални роботи, които да се използват в заводите. Синергията му с продуктите на Boston Dynamics обаче не е ясна, отбелязва Bloomberg.

В началото на октомври Hyundai обяви, че планира да създаде пешеходни превозни средства, които могат да се изкачват по склонове, да прекрачват пукнатини или да изкачват стълби.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Румен Петков: Американското посолство стимулира корупцията в България

Днес, в деня за борба срещу корупцията, трябва да кажа, че американското посолство стимулира корупцията в България. Защото когато ние говорихме за най-скъпия газ, ни го доставяше Цветелина Бориславова и американското посолство не реагира. Тя го купуваше от американски вносители от терминала в Гърция и го продаваше тук на огромна […]