Hyundai безплатно ще замени двигателите Santa Fe и Sonata

Новата сервизна кампания ще засегне 128 948 автомобила: кросоувъри 2012 Hyundai Santa Fe, седани Sonata Hybrid, които са пуснати производство от 2011 до 2013 и през 2016, както и моделът Veloster, сглобен през 2015 и 2016 година. Изтеглянето се дължи на дефекти в двигателя, които могат да причинят пожар.

Проблемът е установен от националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA), която отбелязва, че ако лагер на биелата откаже, буталото и самата биела могат да пробият корпуса на двигателя, което може да доведе до изтичане на масло и възможен пожар.

Отбелязва се също така, че упълномощени представители на Hyundai в САЩ ще инспектират изтеглените превозни средства за дефекти в лагерите. Ако лагерът е повреден, целият двигател ще бъде заменен като комплект. Освен това услугата трябва да актуализира софтуера на блока за управление на двигателя.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мустафа Карадайъ: Ние сме строители на демократична България

"Нашата сила ни дава самочувствието на строители на демократична България, стожер на демокрацията и мира в страната. Налице са предпоставки за историческа мисия на ДПС за спасение на бъдещето на България. Да използваме нашата сила и енергия за истинска промяна на статуквото в България, за да гарантираме реформа на всички […]