Ferrari внезапно остана без шеф

Генералният директор на Ferrari Луи Камилери изненадващо обяви, че подава оставка, която влиза в сила незабавно, съобщава Motorsport. Мениджърът обяснява неочакваното си решение с "лични причини".

Оставката на Камилери е шок и за самата компания, в която все още не се знае кой ще поеме поста му. Временно изпълняващ длъжността ще бъде председателят на съвета на директорите на Ferrari Джон Елкан, който оглавява концерна FCA.

Камилери бе начело на компанията малко повече от две години. Той пое кормилото през лятото на 2018 г. след кончината на Серджо Маркионе.

Камилери заявява, че работата във Ferrari е била чест за него. "Възхищавам се на хората в Маранело, на страстта и предаността им. Гордея се с постиженията на компанията и съм уверен, че най-доброто тепърва предстои".

Под ръководството на Камилери Ferrari постигна устойчив ръст въпреки проблемите, предизвикани от пандемията. Докато той бе начело на компанията, акциите ѝ поскъпнаха от €113 на €179, а на пазара бяха пуснати няколко нови автомобила. Мениджърът се оттегля и от съвета на директорите на Philip Morris.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Новият Mustang идва в Европа

Изцяло новият електрически Mustang Mach-E – първият сериен автомобил Ford, разработен от нулата да осигури чисто електрическо задвижване с нулеви емисии – пристига за клиентите в Европа в началото на 2021 г. Опциите за батерията със стандартен и увеличен пробег елиминират притесненията относно придвижването, предлагайки до 610 км изцяло електрически […]