COVID-19 повали легендарния престъпник Жоро Манекена

Култовият престъпник Георги Мартинов, известен като Жоро Манекена, се е заразил с COVID-19 зад решетките и е изкарал заболяването изключително тежко. Това разказа той, цитиран от "Флагман". Манекена в момента продължава лечението в дома си, тъй като е временно освободен от общежитието в Дебелт.

Преди 25 дни той се почувствал зле. Отишъл при затворническия лекар, който му дал антибиотик, но по думите му въобще не го прегледал. Състоянието му бързо се влошило. Мартинов твърди, че 6 дни поддържал 39 градуса температура и се наложило на 19-ти ноември да го изведат с линейка от затворническото общежитие.

Закарали го в болница с охрана. „Бях зле и чаках няколко часа. После дойде дежурен лекар, който се обърна към началниците и каза: „Защо тази вечер ми водите затворници? Няма да го приема без тест”. Нямаше кой да ми го направи и ме пратиха в друга болница, където се установи, че съм с COVID 19”, каза Манекена. Той недоумява защо са му отказали болничен прием, но може би не знае, че тогава всички легла бяха заети, а той изобщо не е в рисковата група – мъж на 36 години без придружаващи заболявания.

В онзи момент, освен високата температура, не е имал друга тежка симптоматика. Линейката върнала затворника в общежитието, настанили са го в изолатора за една вечер, след което пуснали на свобода с постановление на прокурора, че „прекъсва за месец изпълнението на наказанието – да се лекува в дома си”. Прибрал се в жилището си на ул.”Васил Левски” в бургаския ж.к. ”Възраждане”. Жоро Манекена твърди, че бил много зле. На 3-ия ден се влошил още по-сериозно. Пак извикал спешен екип, след което го закарали в единственото здравно заведение, където имало свободно легло – в частна болница.

Мартинов твърди, че трябвало да плати 6 хил. лева, но не представя конкретни доказателства за извършеното плащане. Изписали го преди няколко дни и сега продължава възстановяването си. Трябва да се върне в затвора на 20 декември, след което да изтърпи последните 27 дни от присъдата си. Жоро Манекена е легендарна фигура в ъндърграунда. Има 12 присъди за гърба си, все за измама. Криминалисти го определят за същински Остап Бендер. И той, като героя на Илф и Петров, знаел „поне 400 начина, за да измъкне парите на наивен човек”, твърдят разследващи.

В Бургаско по-рядко прави измами, а един от култовите му номера, бе да се представя за данъчен и да изнудва ресторантьори от Приморско и Царево за рушвети. Манекена беше наизустил Данъчно-процесуалния кодекс, знаеше каква е съдебната практика и влизаше мощно на стресирани бизнесмени, които предупреждаваше, че „ще занули”, ако не го погледнат с добро око.

Преди няколко години той се прочу в цяла България, след като обяви, че е готов да се ожени за Атанаска Георгиева – убийцата на малката Алекс от Поморие. Жоро Манекена обясни, че я познавал отпреди, засекли се в следствения арест, където между тях пламнала искра. Те дълго си писали, по думите на Мартинов си разменили 800 писма, и не прекъснали връзката си дори, след като Атанаска била пратена в затвора в Сливен, а той в пандиза в Бургас. Въпреки че Атанаска е 8 години по-голяма от него, Жоро се влюбил в нея и дори ѝ предложил брак.

Двамата бяха поискали от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” да се венчая зад решетките, но докато чакат разрешение, явно размислиха. Манекена днес твърди, че това било „моментно изпълнение”. Днес поддържали приятелски отношения. Той дори ѝ ходил на свиждане в Сливен, Атанаска работила като готвач в кухнята, а по думите на Георги Мартинов била много добре, вижданията ѝ за живота вече били различни. Самият той си намерил нова жена, с която се венчал на сватбена церемония на 16 януари т.г., след като отново влязъл в затвора – за да изтърпи едногодишната си присъда, наложена за измама в Ловеч.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нужен е информиран избор, от МЗ дължат някои отговори за ваксините

Смятам за абсолютно необходимо преди да започне ваксинирането срещу COVID-19 от Министерството на здравеопазването да обяснят: 1. Какви ваксини ще бъдат използвани в България. 2. Какво представляват като технология и какво съдържат. 3. Колко пъти ще бъдат имунизирани с различните ваксини /еднократно или двукратно/ желаещите. 4. Какъв режим ще спазват […]