Югославската армия забранила ВИДЕО на Лепа Брена

sliven24

Лепа Брена, една от най-големите звезди на бивша Югославия, обаче, е била цензурирана. Близо за 30 години неин видеоклип не е виждал екран, след като през 1996 година армията на СФРЮ издава заповед той да бъде свален от ефир, пише „Телеграф“.

В пика на популярността си през 90-те години на миналия век, балканската звезда записва голям брой атрактивни видеоклипове , които печелят публиката безапелационно.

Едно видео, записано от певицата, обаче, изглежда противоречиво и тогавашната югославска армия не го харесва. Генералният щаб иска излъчването на екранната версия на песента „Ljubav je“ от 1996 г., написана от Деян Миличевич, да не се излъчва. Така клипът се завърта само за два дни в ефира, след което е набутан в мазетата на медията. Трудно, но се намира в мрежата запис от участието на Лепа Брена в телевизията със същата песен и масовка от войници.

Моден фотограф коментира за Kurir събитията около скандалното видео: „Никога няма да ми стане ясно защо югославската армия се срамува от видеото с Лепа Брена. Едва два дни го излъчваха по pInka, пристигна писмо от Генералния щаб, категорично забраняващо по-нататъшното показване“.

„Жалко…Брена марширува със специалната част, пее в казармата, войниците около нея тренират… Дори аз нямам това видео в архива“, споделя авторът на песента Миличевич.

Забраненият клип обаче по неведоми пътища изплува на светло и се завъртя в Youtube. Качеството му е лошо, тъй като вероятно е копие, но дава представа какво не са харесали от Генщаба на армията на СФРЮ.

Източник fakti.bg.

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Протест в Гърция заради законопроект за 16-часов работен ден

Гръцки работнически синдикати обявиха протест този вторник срещу законопроект, който допуска 16-часов работен ден, предаде националната телевизия ЕРТ. Организациите планират митинг в 12:00 часа пред Министерството на труда, тъй като миналата седмица беше обявено, че се разработва законопроект, който ще позволява на гражданите да изработват две пълни 8-часови работни смени […]