Област въведе квота за покупка на къщи за отдих

sliven24

Село Плумодан, което се намира във френския регион Бретан, въведе точкова система, за да предотврати свръхсобствеността на ваканционни жилища.

Купувачите за първи път в това местоположение ще получат допълнителни точки по тази система, заедно с по-младите двойки с деца. Това е необходимо, за да се запази необходимия брой ученици в местното училище и то да не бъде закрито. Желаещите да закупят също ще бъдат помолени да изпратят мотивационно писмо, обясняващо защо искат да се преместят в провинцията.

След пандемията от коронавирус комуната стана по-привлекателна за закупуване на ваканционни жилища, тъй като хората търсят спокойствието на провинцията, каза кметът на Плумодан Лорънс Гале. Но, добави тя, сега трябва да се даде приоритет на младите местни купувачи за първи път.

Бретан е регионът с четвъртата по големина собственост на ваканционни жилища във Франция. Повечето от тези собственици обаче идват от самия регион (както в Плумодан). Дори ако собствениците на втори дом живеят много по-близо до имотите, общото им отсъствие през седмицата или извън празничния сезон все още вреди на общностите, в които купуват жилища.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Източник fakti.bg.

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

14-годишно дете се удави в сглобяем басейн

Досъдебно производство по чл. 123, ал.1 от НК във връзка с инцидент в сглобяем басейн, при който е загинало дете, ръководи Окръжна прокуратура – Шумен. Според първоначалната информация по случая, инцидентът е възникнал около 10:25 часа тази сутрин. Дете на 14 години, настанено в център от семеен тип, намиращ се […]