Отиде си една от най-ярките звезди на Оперетата- Катерина Тупарова

sliven24

Почина една от най-ярките звезди на родната оперета- Катерина Тупарова. Тъжната вест съобщиха на страницата си във Фейсбук от Музикалния театър „Стефан Македонски“.

„Отиде си Катерина Тупарова, един ангел на музиката. Съболезнования на близките ѝ. Светлина на душата ѝ и поклон“, написаха колегите на Катя.

Тупарова е артист-солист и е сред най-изявените певчески гласове в България. Започва да учи в Музикалното училище в Пловдив при Иванка Михайлова и след като го завършва, започва работа в оперетата в Пазарджик. На следващата година я приемат в Музикалната академия в София, в класа по пеене на проф. Елена Киселова и в класа по актьорско майсторство на проф. Павел Герджиков. Дебютът на Катерина Тупарова е във Варненската опера, където се превъплъщава в ролята на Доня Фиорила от „Турчинът в Италия“. Още като студентка в трети курс, тя се качва на сцената на Националния музикален театър.
Изиграла е множество централни субретни роли, сред които Щаси от „Царицата на чардаша“, Полина от „Великата неизвестна“, както и ролята на главна героиня в спектаклите на Жул Стайн „Шугар“, Инес в „Островът на мечтите“ и др.

Източник fakti.bg.

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Италия е един от последните "бастиони" в Европа, които отказват да въведат минимална заплата

„Ние не живеем, ние преживяваме“, твърди 64-годишният Аурелио Боки, охранител в северния италиански град Падуа, който получава чисто 3.96 евро на час в един от последните „бастиони“ в Европа, които устояват на въвеждането на минимална заплата, съобщи Франс прес. След като си плати месечния наем от 610 евро, му остават […]