Вандали отново изпочупиха буквите на Сатиричния театър „Алеко Константинов“

sliven24

Буквите на Сатиричния театър „Алеко Константинов“ отново бяха счупени, алармира директорът на театъра Калин Сърменов с пост в социалните мрежи. Това е 4-ти път, в който вандали трошат надписа, поставен на фасадата на сградата.

Екип на „Телеграф“ се свърза със Сърменов, който увери, че ще оправят всичко до дни, но му е обидно от случващото се.

„Това е 4-ти път. Два пъти вандали, веднъж кола за боклук. Сега не знаем какво се е случило. Явно е било по малките часове на нощта. На камерите няма нищо, при нас е малко по-сложна системата с видеозаписите. Какво да ви кажа… доста е обидно. Опитвам да създам лице на европейски театър, а получавам това. Няма да се предам. Сатирата ще се пребори с всичко, но ме е страх накъде отиват нещата“, заяви директорът на театъра.

Той е категоричен, че ще поемат щетите и ще оправят буквите за пореден път, но за него е важно да се смени генерално мисленето в държавата.

„Осъзнавате ли, че в центъра на всичко се въртят някакъв идиот, нарязал момиче с макетно ножче, кретен, гаврил се с животни, и какво ли още не. Обединяваме се, когато вече нещо лошо се е случило, а трябва да го направим преди това. Ако сега стане протест да вдигнем статута на културата, образованието и здравеопазването, ви гарантирам, че няма да дойдат повече от 100 човека. Това нормално ли е?“, гневи се Калин Сърменов и допълва: “Ние сме хората, както и вие, журналистите, да дадем гласност и да се борим. Да тръгнем да мислим като общество. Нека и т. нар. ни политици да сменят малко фокуса. Не заплатите да вдигат на учителите, а статута и положението. Да имат авторитет пред учениците. А не да ги плюят и обиждат децата, а те да нямат право нищо да им кажат, ама да взимат 3000 лв. заплата. Трябва да се борим с възпитанието на подрастващото поколение, ако искаме да имаме бъдеще!“

Източник fakti.bg.

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Крайни мерки: Литва иска пълно затваряне на границата с Беларус

Президентът на Литва, Гитанас Науседа, не изключва пълното затваряне на границата с Беларус поради присъствието на бойци от ЧВК „Вагнер“ на територията на съседната държава. Тази информация е предадена от ТАСС. На пресконференция с полския премиер Матеуш Моравецки след общо посещение на танковия полк „Сувалки“, Науседа подчерта, че трябва да […]