Този велосипед може да се движи със скорост от… 120 км/ч, но за него ви трябва шофьорска книжка

sliven24

На изложението за велосипеди Eurobike 2023 Cixi, производителя на велосипеди Look Cycle International, представи концептуалния велосипед Rover 45. Ключовата характеристика на модела беше пълното отсъствие на верига. В същото време педалите на новостта са на мястото си.

Cixi разработва своя система за възстановяване на енергията от електронен педал (PERS). Бордовата електроника, управлявана от персонализирани алгоритми, задава съпротивлението на педалите и енергията, идваща от водача, коята се възстановява за движение напред с помощта на двигателя на главината.

Човек избира различни нива на усилие върху педалите, а системата автоматично регулира въртящия момент (за повече помощ при изкачване на хълм, например). Cixi твърди, че неговата технология PERS може да задвижи Rover 45 до скорост от 120 км/ч.

Заради тази му особеност притежаването му изисква шофьорска книжка, застраховка и регистрационни номера. Прототипът в сегашния си вид е оборудван с батерия от 700 Wh, осигуряваща пробег до 160 км и е предназначен за лична употреба.

Източник fakti.bg.

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Отнемане на деца и лишаване от собственост. Москва принуждава украинци да приемат руско гражданство, гласи доклад

Русия е принуждавала украински граждани, които живеят в окупираните части на Украйна, да приемат руско гражданство. В случай на отказ украинците са били заплашвани с тежки последствия, включително депортация в Русия. Това се твърди в доклад на университета Йейл, подкрепено от САЩ. В края на април Владимир Путин подписа указ, […]