Отнеха земеделски земи от военното министерство

sliven24

Министерският съвет прие решение за отнемане на земеделски земи от Министерство на отбраната и включването им в Държавния поземлен фонд. Предмет на акта на Министерския съвет са 10 поземлени имота, намиращи се в област Кърджали, община Крумовград. Имотите са с трайно предназначение на територията: земеделска. За тях е отпаднала необходимостта, свързана с отбраната и сигурността на страната, поради което с приетото правителствено решение тези земеделски земи се включват в Държавния поземлен фонд.

Съгласно друго решение на Министерския съвет имот публична държавна собственост се предоставя за безвъзмездно управление на Българската агенция по безопасност на храните. Той се намира в м. Саксон алча, с. Капитан Андреево, община Свиленград и представлява едноетажна административна сграда със застроена площ 161 кв. м. Досега е с предоставени права за управление на Агенция „Митници“. Директорът на Агенция „Митници“ и изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните трябва да организират предаването и приемането на имота в едномесечен срок.

С друго решение на правителството се променя статутът на имот публична държавна собственост в имот частна държавна собственост. Същият се намира в Княжеската градина в София и представлява мемориален комплекс „Паметник на Съветската армия”. Решението е по предложение на областния управител на София, в чието управление е имотът. Той трябва да отрази промяната в Акта за държавна собственост.

Източник fakti.bg.

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

„Параходство БМФ“ пусна на вода осмия нов 32 150-тонен бълкер

Осмият от общо 12 поръчани от „Параходство БМФ“ АД 32 150-тонни кораба за насипни товари тип „лейкър“ вече е на вода, съобщават от economic.bg. От компанията съобщиха, че флагът му е вдигнат в китайската корабостроителница Jiangsu Yangzi-Mitsui Shipbuilding Co. Ltd. на 2 август – денят, в който в България се […]