Нов закон разрешава наематели да отглеждат домашни любимци

sliven24

Хората, които живеят под наем в Обединеното кралство ще имат законното право да отглеждат домашни любимци. Наемодателите ще бъдат принудени да разрешат на наемателите си да имат домашни любимци, освен ако не докажат, че изискването е неразумно.

Според проучване на частни наемодатели от 2021 г. 45% от наемодателите не желаят да отдават имотите си под наем на наематели с домашни любимци. Поради това хората са били принудени да се отказват от домашните си любимци, когато се местят.

Предложената промяна е част от общия план на правителството за подобряване на живота на наемателите, 2,8 милиона от които според властите живеят в домове, „неподходящи за XXI-ви век“.

В плановете на правителството се казва, че то ще „приеме законодателство, което да гарантира, че наемодателите няма да откажат неразумно съгласието си, когато наемател поиска да има домашен любимец в дома си, като наемателят може да оспори решението“.

„Освен това ще улесним наемодателите да приемат домашни любимци, като изменим Закона за таксите на наемателите, които не са променяни от 2019 г., за да включим застраховката за домашни любимци като разрешено плащане. Това означава, че наемодателите ще могат да изискват застраховка за домашни любимци, така че да бъдат застраховани всички щети по имуществото им.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Източник fakti.bg.

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Шалапатова: В момента не се усеща социална справедливост

Намаляването на бедността и социалните неравенства трябва да е цел на всяка публична политика, независимо дали е социална, здравна или образователна. Това каза в интервю за БНР министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова. Тя заяви, че ще работи за повишаването на минималната заплата и на доходите, както и […]