750 000 работници получават ваучери за храна


750 000 работници получават ваучери за храна

Снимка БГНЕС

От началото на следващия месец ваучерите за храна ще бъдат само електронни. От Нова година насам течеше преходният 6-месечен период, в който работодателите можеха да дават на служителите си и хартиени талони.

Данните показват, че в България ваучери за храна ползват около 20 хиляди работодатели и над 750 хиляди работници. Размерът на месечната необлагаема сума остава да бъде до 200 лева.

Търговците ще приемат хартиените талони и след 1 юли – до изтичането на срока за валидност, изписан на тях.

Повече от половината работодатели вече дават на служители си ваучери на електронен носител, съобщи пред БНР Таня Обущарова, главен секретар на Асоциацията за операторите на ваучери за храна. Бонусите се предоставят на карта, подобна на банковата, но от тях не може да се теглят или да се прехвърлят суми. Могат да са виртуални – да са качени и да се ползват през мобилно приложение.

Съществуват 11 лицензирани оператори. Много от тях предлагат и двата инструмента.

„И работодатели, и служители отдавна чакаха тази нормативна промяна. Ваучерите ще могат да се ползват и от други членове на семейството. Електронните дори са по-защитени от хартиените. От тях автоматично първо се харчат най-старите“, уточни още Обущарова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

6 напитки за здравословен старт на деня

Снимка: Istock Няма две мнения – смело можем да кажем, че кафето е най-популярната напитка, с която повечето от нас стартират деня си. И въпреки многото му полезни качества, то е известно и със силно дехидратиращото си действие. Ето защо, в следващите редове ви предлагаме няколко негови алтернативи, които ще […]