Икономическата политика в Европа се е влошила

sliven24

Европейски икономически експерти оценяват ситуацията с икономическата политика на континента като по-лоша. Това се посочва в Проучване на икономически експерти (EES)- глобално тримесечно проучване, проведено от мюнхенския институт „Ифо“ (Ifo) и Швейцарския институт за икономическа политика, в което този път са участвали 1537 участници от 133 страни.

„В Европа ситуацията с икономическата политика се оценява като по-лоша от предходното тримесечие“, заяви експертът от „Ифо“ Никлас Потрафке. „Според експертите правителствата не са успели да намерят адекватен подход към предизвикателствата на бъдещето с икономическата си политика“, добави той.

Анкетираните са оценили отрицателно ситуацията в Германия или -12 пункта в скала от -100 до +100. Във Великобритания цифрата е -19, а в Италия е отчетено най-ниското равнище от -32. В Северна Африка, Южна Америка и Централна Азия експертите оценяват икономическата политика толкова отрицателно, колкото и през предходното тримесечие, предаде БТА.

За сметка на това експертите определят икономическата ситуация в Северна и Централна Америка, както и в големи части от Африка и Азия като по-положителна спрямо предходния период.

Данните се осредняват първо на ниво отделна страна, а след това и в рамките на 18-те региона. Глобалната средна оценка за днешната икономическа политика и как тя се справя с предизвикателствата на бъдещето е на равнище 5 пункта спрямо предходното тримесечие. Проучването е проведено от 7 декември 2022 година до 21 декември 2022 година.

Източник fakti.bg.

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ченчев: Оставам умерен оптимист за реализиране на правителство

Оставам умерен оптимист за реализиране на правителство. Чакаме третия мандат, за да видим на кого ще бъде връчен. Ще се опитаме да го реализираме, ако ние го получим. Няколко неща са важни за БСП – повишаване на МРЗ на половината от средната и повишаване на парите през втората година от […]