Рашидов: Подкрепям правото на хората да имат избор как да гласуват

Представителите на „Консервативно-патриотично движение“ Недялко Недялков, Станислав Недков – Стъки, Петьо Блъсков, Соня Колтуклиева и Мария Карагьозова се срещнаха с председателя на 48-ото Народно събрание Вежди Рашидов.
На срещата те припомниха за внесената от КПД подписка на над 111 000 българи срещу задължителното машинно гласуване и настояха максимално бързо в комисия и зала да бъде разгледано предложението на БСП за промени в Изборния кодекс и връщане на смесеното гласуване.
„Подписката е входирана. Ще отиде в комисията по правни въпроси. Тази преписка трябва да бъде прочетена пред цялото Народно събрание. Подписката за искането на хората не може да не бъде прочетена“, обяви след срещата Вежди Рашидов, цитиран от „Труд“.
„Моето мнение е същото като на хората в подписката. Машинното гласуване отнема конституционни права на българските граждани. Не виждам какво пречи да има хартиена бюлетина. Предполагам, че ще попречи на някои хора, но аз смятам, че трябва да има хартиена бюлетина и ще подкрепя с гласа си правото на хората да могат да избират как да гласуват“, заяви председателят на НС.
„Законът изисква подписката да мине през правна комисия и след това ще бъде прочетено в Народното събрание. Нека минат процедурите“, завърши Вежди Рашидов.
„Благодаря на г-н Рашидов, че нашата подписка срещна разбиране от негова страна. Защото тя не е само наша, а на 111 000 българи. Това, което чухме от него и от анонсите на политическите лидери на повечето партии, ни дава увереност, че може да се събере мнозинство за промени в Изборния кодекс, които да върнат до урните тези над 740 000 българи, които не гласуваха на последните избори“, обяви след срещата Станислав Недков-Стъки.

ММА шампионът обясни, че буди притеснение истеричността и страхът на някои политици при повдигане на въпроса, че ще се върне и хартиената бюлетина. И припомни грешки на машините от последните избори, когато на екрана се показваха съобщения „Дневникът е подправен“.

Източник fakti.bg.

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вратар на Спартак Варна се изгаври с феновете на Черно море

Вторият вратар на Спартак Варна Християн Христов се изгаври с феновете на градския съперник Черно море. Христов пусна снима в профила си в една от социалните мрежи с провокативна фланелка, в компанията на човек от щаба на на „соколите“. Гаврата на стража е необяснима за футболната общественост в морската столица, […]