7 признака, че половинката ви е изгубила интерес към вас

Независимо дали имате сериозни романтични отношения, дали живеете с постоянен партньор или имате брак, има фини знаци, които могат да ви покажат, дали този човек е започнал да се отдръпва от връзката ви.

Осъзнаването, че партньорът ви е изгубил интерес към вас, може да бъде доста болезнено и да разпали някои дълбоко вкоренени страхове и несигурност.

От друга страна, ако нещо не е наред в отношенията ви с любимия, може да не е съвсем късно да поправите нещата. Ако обаче сте забелязали, че енергията между вас двамата се е променила – и то не към по-добро – редно е да вземете някои мерки и да се опитате да върнете искрата.

„Ако вашият партньор прави секс с вас, но имате чувството, че той или тя е психически или емоционално на 100 километра разстояние и не можете да осъществите контакт, той/тя може да е енергийно затворен за вас“, казва брачният терапевт Линдзи Сийли пред HuffPost. „Склонни сме да се затворим като защитен механизъм, когато не знаем как да съобщим какво чувстваме, но трябва да останем ангажирани със ситуацията.“

Ако наблюдавате това да се случва във вашата връзка, опитайте се да не правите прибързани заключения за това какво причинява раздалечаването. Вместо това е най-добре да обсъдите темата с партньора си и да го попитате какво мисли и чувства.

„Възможно е партньорът ви да губи интерес към връзката ви, но да не знае как да ви го съобщи“, казва тя. „Има и други причини вашият любим да се е затворил към вас, така че е най-добре да не предполагате нищо, а да проведете подходящ разговор, за да разберете каква е причината.“

Освен това тревожно усещане, кои са някои от другите признаци, че вашият партньор може да се е отказал от връзката ви? Ето и какво е мнението на терапевтите и кои са 7-те най-ясни признака, за които да внимавате:

1. Партньорът ви е спрял да ви задава въпроси дори за дребни неща

Двойките в здрави взаимоотношения проявяват истински интерес към живота на другия – не само когато става въпрос за основните неща, но и за по-малките, ежедневни неща. Например партньор, който е ангажиран във връзката, знае, че имате изнервяща работна среща в сряда сутринта и ще ви изпрати съобщение по време на обяд, за да ви попита как е минало. Партньор, който е изгубил интерес към вас, може дори да не помни или да не му пука достатъчно, за да ви попита.

„Когато човек изгуби интерес към партньора или връзката си, той спира да се интересува от малките неща, които се случват като част от ежедневието на другия“, казва терапевтът Исая Маккими пред HuffPost.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Заведенията по морето вече пълни, 15 лв. е бира и порция цаца

Още с откриването на сезона крайбрежните заведения по родното море вече са пълни с клиенти и както се очаква. най-предпочитана да бъде класическата комбинация – бира и цаца. Ресторантите по Северното Черноморие и този сезон ще се опитат да задържат цените в разумни граници, въпреки това обаче се очаква леко […]