7 неща, които изграждат добрата връзка между родител и дете


7 неща, които изграждат добрата връзка между родител и дете

Снимка: Istock

Със сигурност в основата на добрите взаимоотношения между децата и родителите е любовта. Но често пъти само тя не е достатъчна. Ако искате да създадете трайна и стабилна връзка между вас и вашето дете, обърнете внимание на следните аспекти:

Засвидетелствайте внимание

Спрете това, което правите, когато детето ви дойде при вас и ви говори, и му обърнете внимание. Може да е за минута или може да е за 5, но оставете телефона си, спрете да готвите, затворете лаптопа си – оставете детето си в зрителен контакт и му покажете, че наистина го слушате. Ако не можете да му обърнете внимание веднага, уведомете го кога ще можете и удържайте на думата си.

Бъдете близки физически

Физическата връзка и допирът с вашето дете, особено когато сте били физически отделени от него (напр. то е било цял ден на училище или детска градина), могат да бъдат неща, които са много важни за израстването и формирането на вашето дете като личност. Особено когато детето ви порасне и гушкането може да е по-рядко, важно е да възстановите физическата връзка по някакъв начин.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Маникюр за пролетта - флорални идеи за красиви нокти

Снимка: iStock Някои дизайни за маникюр просто са олицетворение на топлото време. Помислете за плодове като череши и дини, аури в нюанси на залеза или нокти в цветовете на дъгата. Но ако питате нас, нищо не олицетворява така добре пролетно-лятното време, колкото маникюр с цветя. Независимо дали става дума за […]