7-минутна тренировка за корем със собствено тегло


7-минутна тренировка за корем със собствено тегло

Снимка: iStock

Почти всяко движение, което правите, натоварва мускулите на средната ви част, от разходка на кучето до клякане с тежък товар до просто посягане към чаша вода. И въпреки че е разумно да укрепите всички мускули в тялото си, фокусирането първо върху сърцевината ви е логично.

„Ядрото е мястото, където започва всяко движение“, казва сертифицираният треньор Марикрис Лапаикс. Ядрото, което се състои от няколко коремни мускула и мускулите на тазовото дъно, гръбначния стълб и бедрата, стабилизира и контролира таза и гръбначния стълб и като разширение засяга движенията на горната и долната част на тялото. Например укрепването на основните ви мускули може да попречи на долната част на гърба ви да понесе основното натоварване, когато клякате, за да вземете тежка кутия, което може да предотврати болката и нараняване в кръста.

Тъй като мускулите в торса ви поддържат гръбначния стълб, укрепването на сърцевината е един от най-добрите начини за предотвратяване на болки в гърба и наранявания с напредване на възрастта. Освен че правят ежедневната дейност възможна и по-лесна, силните основни мускули правят фитнес заниманията по-безопасни и по-ефективни чрез подобряване на баланса, стабилността и позата. При спортове като бягане силните коремни мускули могат да държат торса ви изправен, дори когато настъпи умора, предотвратявайки извиването на гърба ви напред.

Тренировката за корем със собствено тегло за начинаещи можете да видите в Тialoto.bg

Източник:  Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Два столични квартала остават без топла вода за дни

Снимка: БГНЕС Два столични квартала ще останат без топла вода за няколко дни през юни заради планови ремонти, съобщават от „Топлофикация София“. В ж.к. „Люлин 3“ остават без топла вода за периода от 9:30 часа на 10 юни до 17:00 часа на 14 юни. В ж.к. „Дружба 2“ остават без […]