4 грешки в любовта, които неуверените хора правят

Ако търсите любовта от дълго време, но не успявате да я намерите, може би е време да погледнете навътре към себе си. Вместо да обвинявате съдбата или обстоятелствата, неподходящите партньори, които срещате или ретроградния Меркурий, замислете се дали вие самите не грешите някъде.

Едно от най-трудните неща в любовта е да погледнеш към себе си, да осъзнаеш грешките си и погрешните си нагласи, и чак тогава да разбереш, че може би проблемът е не другаде, а в самия теб.

Понякога собствената ни неувереност може да се окаже главната причина да не успяваме да намерим истинската любов. Несигурността в себе си и собствените качества може да се окаже по-голяма пречка, отколкото предполагате.

Кои са грешките в любовта, които пречат на неуверените хора да я срещнат?

Търсите одобрение, вместо да си го давате сами

Неуверените хора имат нужда от постоянно валидиране от страна на другите. Те търсят одобрение, похвали, комплименти, признание. Ако се постараете да повишите самочувствието си, одобрението и валидацията от другите изобщо няма да са ви необходими. Ще знаете, че струвате повече, че заслужавате повече, ще повишите самочувствието си. Именно тогава ще успеете и да привлечете към себе си не само погледите, но и любовта, уважение, същинското одобрение на околните без това да е ваша самоцел.

Концентрирате се върху собствените си емоции

Неуверените хора имат навика да се вглеждат прекалено много във вътрешния си свят. Това им пречи да видят истински хората около себе си. Вместо да мислят само за емоциите и собствените си чувства, е важно да се научат да приемат другите с всичките им несъвършенства. Именно търсенето на перфектния партньор спира неуверените хора да се впуснат в отношения с хора, които смятат за недотам перфектни. Страхът, че ще отдадат любовта си на някого, който не е идеален според критериите им, пречи да се отпуснат в търсенето на любовта.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Цените отново тръгнаха нагоре, по-скъпи са сиренето, брашното

Минимално повишение на цените на основни хранителни стоки и на повечето плодове и зеленчуци на борсите в страната, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ).Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у нас, в края […]