20 г. зад решетките за пловдивчанин, застрелял баща и син

sliven24

20 г. зад решетките за пловдивчанин, застрелял баща и син

Снимка БГНЕС, архив

Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата от 20 години лишаване от свобода на Йордан Таков, признат за виновен от окръжните магистрати за извършване на двойното убийство на партньора си Христо Ботев и баща му Васил. Делото на втората инстанция е образувано по жалби на подсъдимия и близките на загиналите, които останали недоволни от наказанието.

Убийството е извършено на 26 ноември 2019 г. Христо Ботев и Йордан Таков имали бизнес с кафемашини, а Васил, който е братовчед на стрелеца, работил за тях. Съдружниците се скарали в складовата им база на „Брезовско шосе“, в спора влязъл и бащата. Таков извадил законния си пистолет и застрелял опонентите си. От ареста си насам той твърди, че е действал при неизбежна отбрана и е защитавал живота си.

Бизнесменът е признат за виновен в умишлено убийство, осъден е и да заплати близо 500 000 лв. на близките на пострадалите.

В жалбите си двамата адвокати на Таков настоявали той да бъде оправдан, тъй като твърдят, че е стрелял, за да се отбранява, защото е бил нападнат. Апелативните съдии обаче отхвърлят това като неоснователно с оглед на събраните по делото доказателства.

Според тях въз основа на изяснената фактическа обстановка по делото, Йордан Таков е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението.

Решението подлежи на обжалване и протест пред ВКС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източникwww.dnes.bg

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Замръзнали в миналото уебсайтове показват нивото на родното образование

Голяма част от учебните заведения в България нямат добро присъствие онлайн и уебсайтовете им, ако ги има, не отговарят на очакванията на родители, ученици и учители. Технологиите и платформите са остарели и не позволяват много нови функционалности.  Това коментира Сергей Венков, управител на Фондация „За Семейството и Децата“, в предаването […]