Шефът на НЗОК: Ще търсим начин допълнителното заплащане на медиците да продължи

"Заради CОVID пандемията НЗОК е удължила, както в началото на кризата, сроковете на протоколите и рецептите за лекарства на хронично болните".

Това каза проф. Петко Салчев, управител на Здравната каса в студиото на "Още от деня" по БНТ.

"В началото на следващата година НЗОК ще инициира кръгла маса за подходи, които да разрешат проблемите и на пациенти с редки заболявания, чието лечение касата не реинбурсира", допълни той.

Проф. Салчев беше категоричен, че парите, които Здравната каса дължи на личните лекари, ще бъдат изплатени във вторник за ноември и декември.

На 18 декември ще бъдат изплатени допълнителните средства на болничните заведения, които не са достигнали необходимия минимум от дейности.

По отношение на мерките за подпомагане на медиците, проф. Салчев заяви, че за договореното допълнително заплащане по 1000 лева ще се търсят начини то да продължи и след Нова година.

Управителят на НЗОК се защити срещу упреците на Лекарския съюз за мудната работа на администрацията, която бави плащанията на лекарите като подчерта, че процедурата включва и други длъжностни лица, например Надзорния съвет.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вашият хороскоп за днес, 12.12.2020 г.

хороскоп от astrohoroscope.info Овен Днес ще сте доста ангажирани да подредите нещата на работното си място. Работа ще имате дори в излишък. Не се вторачвайте в подробности и без друго не ви достига времето. Телец Днес успехът ви в това, което правите, ще е свързан основно с външния ви вид, […]