Шампионът Динко Желязков споделя защо е важен спортът

Нещо ново и различно ще предложи Bulgaria ON AIR – всяка събота от 18 май зрителите ще имат възможност да тренират с републиканския шампион по културизъм Динко Желязков. В забързаното ежедневие винаги е полезно да намерим място и време за спорт и здравословен начин на живот.

„Най-важното е постоянството и да отделяме колкото може повече време за това. Всеки иска да постигне резултати и се сравнява с тези, които са ги постигнали, но това е дълъг процес във времето, нужно е да се започне с малки промени, така че да може тялото да реагира както искаме. Защото повечето хора се пускат на тренировка всеки ден и след 3-4 дни спират за почивка“, сподели републиканският шампион по културизъм в студиото на „България сутрин“.

Основната цел на тренировките е да мотивират, сподели шампионът. Желязков допълни, че заедно с доктора по тежка атлетика Боян Савчев ще дават полезна информация как да тренираме, кое е полезно, какви техники можем да използваме. “Доста е интересно и той със сигурност ползва много терминология. Целта е да можем да мотивираме хората и всеки да имплементира нещо в своите тренировки и да види, че нещата са полезни и ефективни“, допълни Желязков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Шампионът по културизъм допълно, че е важно да се спортува и тренира, но е важно и тялото да не бъде претоварено. Тренировките трябва да са съобразени с функционалността на тялото. “Не е нужно да надскачаме нашите възможности. Най-вече е съобразено с храненето преди тренировката. По време на видеата коментираме и възможностите на трикове, за да можеш да се възстановиш и да се чувстваш свеж и тонизиран. Стараем се да коментираме и обсъждаме и теми за хранене“, коментира гостът.

Желязков подчерта, че за ефективни резултати е важно човек да следи приема си на различни съставки. „По-добре е естественият източник на протеина. Тези добавки в повечето случаи са измислени за активно трениращи спортисти, за които приемът на протеин е по-висок за постигане на по-добри резултати, но това не е вреден продукт. Важно е и количеството приет белтък на ден. Добре е човек да знае какви количества приема, за да се държи в нормални граници“, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ретро мотриса ще пътува между София и Банкя на 24-ти май

БДЖ ще организира празнични пътувания със специална ретро мотриса по повод отбелязването на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Мотрисата е част от музейното наследство на железопътния превозвач. Произведена е през 1960 г. в Австрия с изключително модерно техническо оборудване и обзавеждане за времето си. До […]