Храните и напитките, които не се развалят и нямат срок на годност

Съществуват хранителни продукти, които на практика не могат да се развалят колкото и време да мине. Археологически проучвания са показвали, че дори в гробниците в Древен Египет е намиран мед, който все още е годен за консумация.

Запознайте се с останалите храни и напитки, които нямат краен срок и можете да съхранявате с години.

Мед

Любимата храна на Мечо Пух няма срок на годност. Медът може да промени цвета си и да кристализира, но ще остане безопасен за консумация. Ако искате да върнете течната му форма, просто поставете буркана с мед в топла вода и разбърквайте, докато кристалите се разтворят.

Ориз

Заместителят на хляба в азиатските държави, освен, че е по-полезен е и много по траен. Дори и да се натрупа плашещо дебел слой прах върху буркана, кутията или опаковката с ориз, съдържанието вътре ще се запази също толкова качествено, колкото в деня, в който сте го купили. Това важи за почти всички видове ориз, с изключение на кафявия – той гранясва. Само не забравяйте, че трябва да съхранявате ориза в добре затворени кутии.

Бял оцет

Можете да си купите огромно количество от него на промоция, без да се притеснявате кога ще го използвате. Той никога няма да се развали. В същото време лечението с оцет помага срещу ставни заболявания, диабет, разширени вени, кожни проблеми, синузит и други здравословни заболявания.

Сол

Смятана от мнозина за отрова, солта ще остане свежа за неопределен период от време в кухнята ви. Предвид другите и „качества“, няма шанс да бъде налазена от хлебарки, мравки и други вредители, понеже те ще умрат ако я приемат в организмите си.

Захар

Предизвикателството при захарта е не да бъде запазена свежа, а да я спасим от превръщането ѝ в твърда като камък буца. Захарта никога не се разваля, защото не поддържа растежа на бактериите. Просто се уверете, че я съхранявате в херметически затворени контейнери, които я пазят от влага.

Твърд алкохол

Уискито, водката, ракията и всичките им роднини от „твърдата“ лига не само, че нямат срок на годност, а някои от тях даже стават и по-хубави с времето. Можете да сте сигурни, че ако съхранявате твърдия алкохол на тъмно и хладно място, той спокойно може да ви надживее. Дори може да се превърне в нещо, което се предава от поколение на поколение в семейството ви. Алкохолът може леко да загуби своя аромат, но това ще бъде едва забележимо.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Политико": Военните на САЩ в бойна готовност срещу войски на Иран

Военнослужещите на САЩ в Близкия изток са приведени в режим на повишена готовност заради възможна атака от страна на Иран, съобщава "Политико", като се позовава на военни източници. Пентагонът внимателно следи тревожни признаци за подготовка на потенциална атака от страна на проирански бойци в Ирак, са казали източниците, предаде ТАСС, […]