Франция забранява свидетелствата за девственост и обучението у дома

Френското правителство ще разгледа днес законопроект срещу "сепаратизмите", чиято цел е да ограничи влиянието на политическия ислям в страната след два терористични акта, за които отговорност пое групировката "Ислямска държава".

Законът забранява обучението на ученици у дома освен в случаите, когато то се налага по уважителни причини като здравословно състояние, занимания със спорт или изкуство. И в тях ще бъде задължително предварителното съгласие на властите.

Броят на децата, които не ходят на училище, а се обучават у дома, се е удвоил до 62 хиляди за последните четири години, отбелязва Франс прес.

Проектът ще затегне контрола на държавата върху функционирането и финансирането на религиозни асоциации, най-спорните от които вече са разпуснати и забранени, както и местата свързани с религиозни култове. Правителството започна операции срещу десетки джамии "заподозрени в сепаратизъм", припомни агенцията.

Законопроектът инкриминира езика на омразата в интернет, като обявява за престъпление "сепаратисткия натиск" и забранява издаването на свидетелства за девственост.  

Той разширява и обхвата на изискването за деполитизация върху наетите в държавни предприятия и служби като например обществения транспорт.

Терористи, свързани с "Ислямска държава" по-рано тази година обезглавиха учител по история край Париж и убиха две жени и един мъж в катедрала и бар в Ница.

Източник clubz.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Не е шега: Свещеници влизат в COVID отделения, за да вдъхват кураж на болните

В дните около Коледните празници – от 20 до 26 декември, свещениците и духовниците, които са преболедували COVID-19, ще влязат в лечебните заведения при болните. Духовниците ще помажат тези, които имат желание, ще ги поръсят със светена вода и ще им вдъхнат кураж. Това стана ясно по време на днешното […]