Финландската компания Patria достави на шведската фирма Saab транспортната машина AMV 8×8 System Platform

Patria достави на Saab транспортната машина AMV 8×8 System Platform въз основа на договор, подписан през юни 2020. Автомобилът ще се използва като платформа за тестване и разработка на най-последното поколение електроника и видео системи за транспортните машини Saab, но също и за демонстрационни и маркетингови цели.

Saab ще оборудва транспортната машина с най-новите си видео и електронни решения за транспортни средства, свързани със системите за комуникация и контрол C4I, както и други иновации. Машината AMV 8×8 System Platform съчетава познанията и опита на две високотехнологични компании. Patria обезпечава функциите и характеристиките на многофункционалните бронирани колесни машини с високо ниво на мобилност, преживяемост и огнева мощ, докато Saab предлага издръжлива военна електроника, която отговаря на екстремните изисквания на бойното поле. Тези модерни характеристики, взети заедно, гарантират уникална добавена стойност за клиентите на настоящия пазар на транспортни машини 8×8.

"Нямаме търпение да започнем използването на този модерен автомобил, като платформа за тестване и развиване, а също и като пилотен модел за маркетингови цели, демонстриращ нашите възможности. Очакваме също така да продължим тясното си сътрудничество с Patria", съобщи Йорген Sedsten, главен изпълнителен директор на Saab Tactical Electronics AB.

"Очакваме да видим транспортната машина, когато Saab приключи интеграцията на системите си, за да започнем съвместни маркетингови операции на този високотехнологичен продукт. AMV 8×8 на Patria е снабдена със съвременни системи за комуникация и контрол и е отлично решение за защитени, мобилни командни пунктове и щабове, подходящи за различни видове операции ", каза Петри Йокинен, вицепрезидент по продажбите и бизнес развитието на подразделението Patria's Land бизнес.

Машината Patria AMV е лидер на световния пазар на модерните транспортни машини 8×8 с реализирани продажби на повече от 1600 автомобила в осем държави. Patria AMV обезпечава функционалната ефективност и необходимите характеристики на многофункционално транспортно средство. Тя е идеалната транспортна машина за всяка операция във всяка среда, където са необходими мобилност, жизнеспособност и огнева мощ. Patria предлага широка гама от варианти, за да отговори на специфичните нужди на клиентите по целия свят – от горещите пустини до арктическите условия.

Допълнителна информация:

Patria участва в процедурата за придобиване на бойни машини за българските сухопътни войски.

Patria е международен доставчик на услуги за поддръжка на жизнения цикъл и на технологични решения свързани с отбраната, сигурността и авиацията. Patria предоставя на своите аерокосмически и военни клиенти оборудване, непрекъснато развитие на характеристиките, както и избрани продукти и услуги за разузнаване, наблюдение и управление. Мисията на Patria е да създаде на своите клиенти увереност при всякакви условия, а визията и е да бъде партньор номер 1 за критични операции по суша, море и въздух. Patria има няколко клона, включително в Финландия, Швеция, Норвегия, Белгия, Естония и Испания. В Patria работят 3000 професионалисти. Patria е собственост на държавата Финландия (50,1%) и норвежката Kongsberg Defense & Aerospace AS (49,9%). Patria притежава 50% от норвежката Nammo и заедно тези три компании формира водещо северно партньорство в областта на отбраната.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Киров: Президентът избърза с датата за изборите

Бившият конституционен съдия, сега преподавател в Софийския университет, проф. Пламен Киров коментира пред "Епицентър" изявлението на президента Румен Радев, че парламентарните избори трябва да се проведат на 28 март. – Проф. Киров, как ще коментирате посочената от президента Радев дата за провеждане на парламентарните избори – 28 март? – Струва […]