„Фенове” в Сливен: 90 минути смях с участието на Христо Гърбов и Валентин Танев

sliven24

Любителите на театралната комедия в Сливен могат да се насладят на актьорската игра на знаменитите Христо Гърбов и Валентин Танев в спектакъла „Фенове“. Представлението ще се играе на 17 август от 21.00 часа в крепост „Туида”.

Звездният екип, който стои зад „Фенове“ в лицето на режисьора Иглика Трифонова, сценариста Елин Рахнев и любимите актьори Валентин Танев и Христо Гърбов, им носи множество награди през годините, сред които “ИКАР ” за драматургия,  ИКАР за актьорско майсторство, както и селекция и участие на Биеналето във Висбаден, Германия.

Пиесата е написана специално за двамата актьори. Иглика Трифонова сподели, че поставя „Фенове“ като трагикомедия. „Стремежът ни е публиката да се смее, но и натъжава. Елин Рахнев е задал едни теми, а актьорите са достатъчно добри интерпретатори, за да направят различни вариации. Текстът е много двойнствен, по някакъв начин малко нахален и хашлашки. Говори се през цялото време за футбол, а зад това се случват животите на тези обикновени хора и това страшно предизвиква.“

 „Фенове” е история за двама професионални музиканти, аутсайдери и футболни запалянковци. Те ни вкарват в своя свят, за да се насладим на много жив спектакъл, на една съвременна трагикомедия с „променливи обстоятелства”. Темата футбол се оказва достатъчно широка, за да вмести в себе си учудващо точна представителна извадка на българската народопсихология от позицията на модерното световъзприятие и вечните мечти. Едновременно тъжно, смешно и до болка познато.

Това, че блестящите актьори Валентин Танев и Христо Гърбов карат публиката в залата да се превива от смях, едва ли ще изненада някого. Езикът е нахакано делничен, поведението е по съседски фамилиарно – само една крачка ни дели от вратата на кварталната кръчма, където сред цигарения дим и алкохолните изпарения българските мъже все така бистрят “световното положение”.

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Соня Момчилова: Властта се опитва да нагоди медиите към нуждите си

Снимка: БГНЕС „Пренебрегват се и се поругават всички препоръки, забележки, предупреждения от Европейската комисия по отношение на намесата на изпълнителната и на законодателната власти в работата на медиите и на регулатора. Не смея да допусна, че хора с толкова много претенции биха могли да са в неведение относно това. Би […]