Успокояването на дете чрез смартфон му вреди емоционално


Успокояването на дете чрез смартфон му вреди емоционално

Снимка БГНЕС, архив

Децата, на които се дават смартфони за успокояване на гневни изблици, не се научават да контролират емоциите си, показва ново изследване, цитирано от „Дейли мейл“.

Експерти предупреждават, че ако родител даде на детето си, което е в пристъп на гняв, смартфон или таблет, то няма да може да се научи да контролира емоциите си. През първите няколко години от живота си, децата научават много за това как да реагират в определени ситуации. Този период може да им даде възможност да се научат да реагират спокойно, а не гневно в неприятни или стресови ситуации. Освен това им помага да се научат да се разбират с околните и да станат независими.

През последните години обаче все по-често се случва родители да дават на децата цифрови устройства, когато емоциите им станат непреодолими. Изследователи установяват, че това може да има вредни последици в дългосрочен план.

Екип от университета „Лоранд Йотвьош“ (Eötvös Loránd) в Унгария е помолил 265 родители да попълнят въпросници за поведението на децата си, които са били средно на 3,5 години. Една година по-късно е проведен контролен въпросник.

Анализът показва, че колкото повече родителите използват телефони или таблети като средство за успокояване, толкова по-лоши са уменията на децата им за справяне с гнева и разочарованието година по-късно, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Фитнесът опразва джоба, връщат високото ДДС

Снимка БГНЕС, архив От 1 юли фитнесът поскъпва. Променя се ДДС-то за фитнес залита – от 9% се връща на 20%. По-ниската ставка обаче остава за ресторантьорите, която ще важи до края на 2024 година. Диференцираното ДДС за ресторанти, туроператори, фитнеси и спортни зали бе въведено от кабинета на Бойко […]