Уникално: Георги Гетов хвана 46 пъстърви за 45 минути


Уникално: Георги Гетов хвана 46 пъстърви за 45 минути

Снимка Фейсбук

Националният отбор на България по спортен риболов на пъстърва с изкуствени примамки триумфира със сребърните медали на световното първенство в Босна и Херцеговина.

Състезанието се проведе през уикенда на реките Лашва и Лепеница в градовете Киселяк и Бусовача. Световни шампиони станаха състезателите от Италия, а бронзът остана за чехите. Турнирът беше изключително конкурентен, в него участваха общо 17 отбора и близо 80 риболовци.
 

Четиримата ни състезатели Георги Гетов, Боян Ярков, Евгений Бон и Тодор Костадинов показаха рядко виждано майсторство. За два дни нашите уловиха общо 416 пъстърви, като само италианците имаха повече. Рибите се хващаха със спинингова техника на три вида примамки – блесни, воблери и силикони. По регламент се използваха куки без контри, а след улавянето всяка пъстърва се пускаше жива обратно във водата.
 

„Когато през миналата година станахме световни шампиони, немалко хора решиха, че успехът се дължи на домакинския фактор, тъй като световното тогава се проведе на река Въча в България. Сега показахме, че отборът ни наистина вече е световна класа в спининговия риболов на пъстърва“, заяви лидерът на българския тим Георги Гетов. Той постави и един от рекордите на първенството, като успя да улови 46 пъстърви в рамките на 45 минути.
 

В индивидуалното класиране световен шампион стана 17-годишният италианец Давиде Недроти, следван от съотборника си Марко Феракатена и босненеца Никола Зовко.

„Като федерация развиваме общо десет дисциплини в спортния риболов с участието на стотици състезатели. В последните години уловът на пъстърва с изкуствени примамки винаги ни е носил големи успехи“, каза делегатът на БФРС на световното Станил Йотов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Smart Lady и Шери Блеър дискутираха бъдещето на устойчивия бизнес

 Създателката на Cherie Blair Foundation for Women – Шери Блеър, нейният изпълнителен директор Дивия О’Конър и Ивайло Димитров, старши съдружник в правната компания на лейди Блеър (Omnia Strategy LLP), бяха специални гости на работен обяд, иницииран от Smart Lady – програмата на Fibank в подкрепа на жените предприемачи в България. […]