Убийствата на пътя за размисъл на политиците

sliven24

Протест заради тежките катастрофи с жертви по пътищата се проведе пред Съдебната палата в София. Той е организиран от сдружение „Ангели на пътя“, като такива прояви днес има и в други градове в страната. Протестът е под надслов „Ден за размисъл към всички политици“.

На стълбите пред Съдебната палата близки на загинали на пътя поставиха техни снимки, както и плакати с различни послания – „Максимални присъди за пияните, дрогираните и наглите шофьори“ и „Съдебната система в България враг на жертвите – защитник на убийците“.

„Искаме изрично разграничаване между инциденти, които се случват при форсмажорни обстоятелства, и пътните убийства, които са заради несъзнателно предприети действия от шофьорите. Може да не са искали да убият, но за всеки нормален човек е ясно, че ако караш пиян, надрусан или бързо, това може да се случи“, коментира Нинелла Върбанова.

На протеста бе и Николина Петкова, майката на Филип, който почина, след като бе блъснат на пешеходна пътека в София. Тя призова бъдещите народни представители, когато седнат на депутатските банки, да помислят за хората и за най-ценното – децата ни.

„Когато започнат да се прилагат ефективни присъди, като покажем, че няма да бъдем толерантни към каращите агресивно, към пияните, към дрогираните, към тези, които убиват на пътя, тогава ще се видят резултатите“, заяви Петкова. Според нея спрямо убийците на пътя масово се налагат условни присъди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източникwww.dnes.bg

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Израел и Хамас влязоха в списък на ООН със страни и милиции, които застрашават деца

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш включи Израел и палестинските групировки Хамас и Ислямски джихад в ежегоден списък със страни и милиции, които заплашват сигурността на деца по света. През следващата седмица Гутериш ще представи списъка пред Съвета за сигурност на ООН, който ще трябва да реши дали ще предприеме […]