Това са най-богатите жени на света за 2020 г.

Краят на годината е време за равносметки и, разбира се, за класации. Списание Forbes преброи 234 жени милиардери тази година. Въпреки че този брой е по-нисък от 2019 г., 10-те най-богати жени имат общо 29.4 милиарда долара повече от оглавилите класацията преди година, а богатството им възлиза на близо 927.4 милиарда долара.

Порталът „Яндекс“ хвърля поглед към един не толкова популярен списък. Кои са 11-те най-богати жени за 2020 г.

11-то място – Шейха Моза

Катар. Шейха Моза е майка на седем деца. Тя е втората от 3-те съпруги на 3-ия емир на Катар, шейх Хамад бин Калифа ал-Тани. Участва активно в политически и обществени дейности. Освен това отделя много време за развитието на технологиите и науката. Тя има няколко доста почетни докторски титли. Сега Шейха Моза е на 58 г. Текущо състояние – 10 000 000 долара.

10-то място – Иванка Тръмп

Иванка е най-голямата дъщеря на Доналд Тръмп. Тя притежава няколко компании, които се развиват доста успешно. многократно е участвала в различни телевизионни програми. И дори пише книги. Съобщава се, че Иванка е спечелила парите си без участието на баща си. Сега Ивана е на 35 г. и посвещава свободните часове на семейството си. Текущо състояние – 740 000 000 щатски долара.

9-то място – Пенси Хо

Пенси е една от дъщерите на собственика на хазартна империя. Тя има 16 братя и сестри. обаче само тя успява да спечели милиарди. В същото време в момента състоянието ѝ се оценява много по-високо от баща ѝ. Пенси Хо вече е на 54 г., но изглежда на не повече от 30. Текущо състояние – 3,4 милиарда долара.

8-мо място – Маргарита Луи-Драйфус

Маргарита Луи-Драйфус (Богданова) Най-богатата рускиня. Тя наследи компанията и футболния клуб "Олимпик" след смъртта на съпруга си. Маргарита се омъжи отново и има 2 деца. И тя лично заема поста изпълнителен директор в своята компания. Маргарита е на 55 г. Текущо състояние – 4,66 милиарда долара.

7-мо – място Кери Перредо

Съпругът ѝ Хуберт Перродо притежаваше една от най-големите частни петролни компании. След смъртта на съпруга си Кери получи част от наследството. В момента компанията се оглавява от сина им, докато самата Кери се занимава основно с благотворителна дейност. Кери е на 66 г. Текущо състояние – 5,3 милиарда долара.

6-то място – Шарлот Казираги

Шарлот, внучката на Грейс Кели е 8-ма по ред на трона на Монако. Тя посвещава цялото си свободно време на конен спорт. А Шарлот работи в журналистическата сфера. В случая произходът на парите на Шарлот е очевиден – тя е наследила част от баба си. Шарлот е на 31 г. Текущо състояние – 5,7 милиарда долара.

5-то място – Кристин Уолтън

Кристин, вдовица на наследника на веригата „Уолмарт“. Сега състоянието ѝ постепенно намалява. В същото време тя остава една от най-богатите жени и жени филантропи в света. Кристин вече е на 68 г. Текущо състояние – 6,1 милиарда долара.

4-то място – Айрис Фонтбона

Колкото и да е странно, Айрис също получава наследство след смъртта на съпруга си. Днес Айрис всъщност управлява семейния бизнес. Тя е на 74 г. Текущо състояние – 13,7 милиарда долара.

3-то място – Лорън Пауъл Джобс

Съдейки по познатото фамилно име, мисля, че всички вече са разбрали. (кой не знаеше) Да, Лорън, вдовицата на известния основател на Apple Стив Джобс. Сега Лорън се занимава с благотворителност. Тя е на 53 г. Текущо състояние – 20 милиарда долара.

2-ро място – Сузана Клаттен

Сузана, заедно с брат си, притежават доста значителен дял от компанията БМВ, който получават от баща си. Тя е и основател на фармацевтична компания. Обича да прекарва свободното време със семейството си. Сега е на 55 г. Текущо състояние – 22,5 милиарда долара.

1-во място – Алис Уолтън

Отново това фамилно име и наследници на основателя на "Уолмарт“ Алис, дъщеря на Сам Уолтън. Алис отвори собствен музей, събира колекция, обича изкуството. Алис е на 67 г. Текущо състояние – 55 милиарда долара.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Млада лекарка от Бургас отказа да лекува пациенти с COVID, ето какво ѝ се случи

Първото дисциплинарно уволнение на лекар, заради отказ да преглежда болни с COVID-19 ще стане факт в УМБАЛ „Дева Мария” в Бургас. Лекарят, който е в нарушение на дълга си и е престъпил законите на хуманността, е д-р Дюрия Иляз – кардиолог, пише Флагман.бг, позовавайки се на служители на университетската болница, […]