Темпът на поскъпване се забавя

С 3.2% са поскъпнали цените на жилищата в Гърция през третото тримесечие на текущата година спрямо същия период на миналата. За сравнение, през второто тримесечие на тази година спрямо второто на миналата увеличението беше в рамките на 4.1%. Най-силно поскъпване имаше в периода януари-март тази година спрямо януари-март на 2019-а – 6.5%, сочат данните на Централната банка на южната ни съседка.

Цените на новото строителство растат повече спрямо имотите от вторичния пазар. При първите увлечението е 4.2% за периода юли септември на тази година спрямо миналата, а при вторите – 2.6%. През миналата година за същия период то е било съответно 7.7% и 6.9%.

За последните 12 месеца, до края на септември най-силно жилищата са поскъпнали в Атина – 5.6%. Второто място е за Солун – 4.3%. За 2019-а в гръцката столица увеличението е било 10.4%, а в Солун – 6.9%.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Изстрадал пазар започна да се възстановява

След сериозни удари предизвикани от прилагането на охлаждащи мерки, протести, търговската война със САЩ и пандемията от коронавируса, пазарът на недвижими имоти на Хонг Конг започна да се възстановява. През третото тримесечие на текущата година цените на жилищата отчетоха ръст от 2.63% на годишна база. За второто и първото тримесечие […]