Съществен ръст в търсенето на имоти за над 5.5 млн. EUR

Пазарът на луксозни имоти в Лондон през втората половина на текущата година процъфтява, сочи анализ на консултантската компания Knight Frank. За последните 6 месеца до ноември броят на сделките с имоти на стойност между 5.5 млн. EUR и 11 млн. EUR, са се повишили със 78.9%, спрямо същия период на 2019 г.

"Ръстът доказва, че пазарът не само реагира на по-ниския гербов данък (който в този ценови сегмент е незначителен), но и отразява растящото търсене на къщи, които като по правило са повече в разглеждания ценови сегмент", коментира управляващият отдел жилищно строителство в компанията Том Бил.

"Повечето сделки със скъпи имоти в Лондон, също показва колко много са паднали цените през последните години в резултат да данъчните промени и политическата нестабилност. Средните цени на имотите в диапазона 5.5-11 млн. EUR са се понижили с 8.8% за последните 2 години към ноември 2020 г., което е най-силния спад сред всички имотни сегменти", добавя експертът.

Търсенето на допълнително жилищно пространство и зелени площи тласкат цените нагоре в престижните райони на Лондон, които вече изпреварват цените в центъра на британската столица.

За 6 месеца от юни до ноември цените в сегмента са се повишили с 1.6% в покрайнините на Лондон, където има повече зеленина. За същия период в елитния център на столицата цените са се понижили с 0.1%. Отчасти това се дължи на ограниченията за пътуване, въведени в резултат на пандемията от коронавируса.

С 4% ще поскъпнат имотите в центъра на Лондон през 2021 г., а в престижните райони – с 5%.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кандидат за президент на Барселона: Бих взел Серхио Рамос, но не и сега

Един от многото кандидати за президент на Барселона – Тони Фрейша, коментира, че би взел капитана на Реал Мадрид Серхио Рамос в клуба. Само че не и сега. „Доколкото разбрах, още навремето като футболист на Севиля той е бил предложен на Барса. Тогава бих го привлякъл, но не и сега. […]