Съдът ще решава за промяната на движението в центъра на София

sliven24

Съдът ще решава за промяната на движението в центъра на София

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Новата организация на движението в центъра на София отива на съд. Делото е заведено от Европейския център за транспортни политики, съобщи БНР.

Според сдружението действията на Столичната община са незаконосъобразни и нарушават наредба от 20 декември 2017 г. за планиране и проектиране на комуникационно-транспортните системи на урбанизираните територии.

„Документите, внесени в съда, съдържат точни аргументи, базирани на законовите разпоредби в Република България и тяхното неспазване в конкретния случай“, посочват оттам.

„С всеки изминал час е все по-ясно, че светкавичното ѝ въвеждане не просто създава неудобства и неудовлетворение за много жители и гости на столицата, а е очевидна предпоставка за възникване на инциденти, увеличаване на замърсяването на въздуха, повод за конфликти и т.н.“, пишат от ЕЦТП.

Оттам са на мнение, че липсва добре защитена аргументация за това как новите велоалеи и новоразчертаните места за паркиране ще подобрят условията за придвижване и престой в центъра на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източникwww.dnes.bg

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кои са признаците, че той не е сродната ви душа?

Мечтаете да срещнете сродната си душа? Искате да се радвате на щастие и хармония във връзката си? Може би вече сте открили партньор, с когото градите отношенията си всеки ден. И може би в стремежа и желанието си да придадете на отношенията си още повече плътност и смисъл се убеждавате, […]