„Спаси София“: Цялостен ремонт на бул. „Цар Борис III“

София ще вземе заем за изграждане на ключовата инфраструктура през следващите пет години. Тъй като смятаме, че редица обекти несправедливо са пропуснати, предлагаме програмата да бъде разширена с още 4 ключови проекта, чието изпълнение не търпи отлагане.

Това заявяват от "Спаси София".

Целта ни е постигане на балансирано развитие на града и подобрения за всички участници в движението: Цялостен ремонт на бул. "Цар Борис III" – пътни платна, тротоари, велосипедна алея и осветление, както и изграждане на канализация и подземна инфраструктура. Булевардът е основен за редица квартали и от години е в трагично състояние.

Изграждане на подземен паркинг под бул. "Македония" за 740 места. С това ще бъде решен проблемът с паркирането в центъра, което ще позволи разчистването на улиците и тротоарите от коли и превръщането на част от него в спокойна и приятна зона.

Изграждане на трамвайно трасе в кв. "Орландовци" по бул. "Лазар Михайлов" с дължина от 2 км. С това жителите му ще получат дългоочакваната директна, бърза и екологична връзка с центъра и метрото.

Изграждане на кръстовище на две нива в "Хладилника" – между планирания бул. "Тодор Каблешков" и бул. "Черни връх". Целта е да се улесни връзката между кварталите, а транзитният трафик успешно да се изведе далеч от центъра.

Смятаме, че всички тези проекти са ключови за балансираното развитие на града и не могат да се отлагат във времето. Те целят подобряване на движението за всички, улесняване на връзките между кварталите и освобождаване на историческия център от задръстванията и замърсяването, причинени от огромния транзитен поток от автомобили.

Йорданка Фандъкова наясно сме, че предложените от нас обекти изискват допълнителни средства, но нуждите от балансирани инвестиции са огромни.

Ако София иска да има модерна и безопасна инфраструктура, трябва да ремонтира много повече от три булеварда на година, както се случи през 2020 г. С този бавен темп никога няма да успеем чувствително да подобрим живота и придвижването в София.

Програмата трябва да бъде разширена, но и обвързана, така че да се постигне цялостно и чувствително подобряване на качеството на живот в града.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Норвегия затваря своите води за кораби от ЕС

Норвегия обяви, че е готова да затвори своите води за риболовни кораби от ЕС и Великобритания, съобщи ТАСС. Скандинавската държава членува в Европейската общност. Страната има и споразумение за риболов. Предстои то да бъде предоговорено. Това се налага след преговорите с Великобритания. Темата за риболова е основна в преговорите с […]