Смешният плач за „патерици“

Странен хленч се носи от сутрешните ТВ блокове и присъдружните на властта медии. Представители на управляващите и обслужващата социология кършат ръце, че президентът спомена датата 28 март за провеждане на следващите парламентарни избори. Спомена, не насрочи. Но трябвало да е по-късно. По закон – до два месеца. Сякаш стената на язовир "Искър" ще рухне и от София ще остане само статуята на Чапкънов, ако вотът е на 28 март.

Спокойно, скъпи управляващи и лакеи. Тази дата напълно ви устройва. Да му мислят тези, които се пънат да ви свалят, а още нямат изградени партийни мрежи из страната. При вас нали всичко отдавна е "шест" по отношение на партийното строителство. Може и листите от последните избори да използвате, щом толкова ви притискало времето, като замените "издънките" с млади надежди. Смешен плач.

Единственото, което вълнува хората в момента е да оцелеят. Те и близките им. От коронавируса. След това да се молят за бизнеса си и бизнеса на работодателите си. Влизайки с тази нагласа в избори, можем да очакваме чутовно ниска активност – от незаинтересованост поради споменатите приоритети и страх от заразяване. Ниска избирателна активност по правило предполага запазване на статуквото и активиране на най-големите партийни фенове.

Защо тогава е този хленч?! Вратата от бараката леко открехва Веселин Марешки – президентът искал на изборите да идат само твърдите ядра от избиратели. Което ще остави с подвити опашки на входа на парламента "патериците" на ГЕРБ. И клетият г-н Борисов, спасил междувременно нацията от коронавируса, да няма с кого да се съюзи. Защото наистина ще се чуе истерично-нервен кикот, ако в слеващия парламент се озоват само ГЕРБ, БСП, Слави и ДПС. Няма обединени и всякакви други патриоти, няма "Воля", няма дявол…

И ако окончателната победа над коронавируса все още не е факт и г-н Борисов няма възможност да се окъпе в благодарността на оцелялото население, язък за всичко. Друго си е да закриеш предизборната кампания на грандиозен митинг в края на май, когато и паметникът на Чапа с премиера и ген. Мутафчийски – убийците на вируса, да бъде осветен с гости от ЕНП, ваксините ще се поставят по график, а новозаболелите ще са двама седмично, защото епидемията ще си е отишла по естествени причини. А здравната ни система – спасена от населението, което се самолекуваше.

Това са страховете на управляващите – "и да бием през март, с кого ще управляваме…". Защото другите ще намерят начин да се коалират. А ако не намерят такъв – идва "кошмарът". Служебен кабинет на Радев, от който уж не ги било страх, но не трябвало да се случва по никакъв начин.

А изпусната от президента дата 28 март така или иначе не е окончателна. Но нали трябва да се намираме на приказка.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Стратегическият съвет към президента: Нужни са конституционни и законови промени

Без укрепване и развитие на човешкия капитал е невъзможен реален социален и икономически напредък. Ако човекът наистина е на първо място като най-важна ценност, всичко друго е средство за нейното отстояване – власт, пари, материални активи, политически, икономически и социални структури. Това е един от изводите в Третата част на […]