Славов: Без този кабинет властта ще отиде при пропутинска формация

sliven24

Славов: Без този кабинет властта ще отиде при пропутинска формация

Снимка: БГНЕС

Този формат на кабинет в момента изглежда безалтернативен, ако искаме България да постига своите европейски цели, ако искаме да се извършват реформи в страната и ако не искаме властта да се върне обратно в пропутинска формация. Това посочи министърът на правосъдието Атанас Славов пред медиите преди да вземе участие в конференция за конституционната реформа.

Още по темата

19 ное 2023 12:30

34

26 сеп 2023 20:44

9

Във връзка с процедурата за промени в Конституцията министър Славов посочи, че основополагащо за целия пакет за реформи е гарантирането на независимостта на съда с правилните съотношения между професионална съдийска квота и парламентарна квота.

„За мен това е червената линия“, каза той.

Славов отбеляза още, че след приемането на конституционните промени се предвижда да бъде приет изцяло нов Закон за съдебната власт и вече се работи паралелно по изготвянето му.

Никола Минчев от „Продължаваме промяната – Демократична България“, който също участва в конференцията, заяви, че на този етап остава мнозинството, което в началото се обяви за промени в Конституцията. Според него другите спорове не би трябвало да окажат някакво влияние за мнозинството.

Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС коментира, че се надява Конституционният съд да се произнесе бързо относно въпроса задъжително ли е наличие на мнозинство от три четвърти от всички народни представители за всяко от трите гласувания за приемане на закон за изменение или допълнение на Конституцията. Той допълни, че в петък в комисията по конституционни въпроси се предвижда обсъждане на въпросите относно структурата и функциите на Висшия съдебен съвет по предложенията за промени в Конституцията. /БТА,  Константин Костов/


 

Източникwww.dnes.bg

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Гладни за нашите права". Демонстрация поиска транс хората да могат да променят правния си пол

Демонстрация пред Съдебната палата в София настоя транс хората в България да получат възможност за юридическа промяна на пола. Събитието заяви и подкрепа за транс жената Габриела Банкова, която миналия понеделник обяви гладна стачка на същото място. Това се случва на осмия ден от гладната стачка на Банкова. Тя протестира […]