Скок на покупките на имоти у нас от чужденци

sliven24

Скок на покупките на имоти у нас от чужденци

Снимка: БГНЕС

Нарастват покупките на имоти от чужденци в курортите и големите градове в страната като София, Пловдив, Варна и Бургас, разказаха брокери. При курортите най-много са сделките, сключени от чужденци в Банско и Слънчев бряг. Но във всички планински и морски курорти купувачите са предимно българи.

В големите градове чужденците най-често търсят луксозни апартаменти на цени над 200 хил. eвpo. B курортите купуват предимно едностайни и двустайни апартаменти на цени между 30 хил. и 70 хил. eвpo. Част от сделките са сключени с руснаци, пише „Труд“.

Цените на имотите в българските морски и планински курорти достигнаха рекордни нива за последните 10-15 години. От планинските курорти най-скъпи са имотите в Боровец, където квадратният метър струва средно 850 евро. От морските най-скъпо е в Созопол и в другите курорти на юг от Бургас. Жилищата в Слънчев бряг и Банско са със сходни цени, а най-евтини са имотите в Пампорово и някои курорти по Северното Черноморие.

В курортите на север от Варна има много голямо разнообразие в цените, тъй като комплексите значително се различават по отношение на качеството и мащаба. На север от Варна купуват имоти както на цени между 500 евро и 600 eвpo за ĸв.м, така и на нива между 800 евро и 1000 eвpo за квадрат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източникwww.dnes.bg

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сатанински секс: Румънски гуру води жени в Париж на "просвещение"

Гегориян Биволару посреща само по хавлия младата германка Натали, когато тя отива за пръв път при него през 2021. Той е йога гуру, към онзи момент е около 70-годишен, и е издирван от Интерпол заради търговия на хора. В курсовете му обаче се твърди, че Биволару е преследван по политически […]