Симеон за останките на Фердинанд: Благодаря, това е историята

sliven24

Симеон за останките на Фердинанд: Благодаря, това е историята

Снимка БГНЕС, архив

Преди всичко съм благодарен. Това е за историята на България. Благодаря на Господа, че съм доживял този момент. Страшни емоции са. Какво ли не минава през мисълта ми в такива моменти.

Това емоционално каза пред журналисти Н.В. Симеон Сакскобургготски, който посрещна тленните останки на дядо си цар Фердинанд I в Двореца „Врана“, предаде БГНЕС.

„Този акт показва, че уважаваме миналото си, признаваме го и го зачитаме. Мисля, че е много по-добре да е тук – в семейната крипта“, добави Сакскобургготски.

Той изрази дълбока надежда връщането на останките на цар Фердинанд да е символ на единение на българската нация. „Дай, Боже! Това е сигнал към нашето настояще, най-вече да гледаме към бъдещето. Ако нямаме представа за миналото, не можем да очакваме много за бъдещето“, заяви Симеон Сакскобургготски.

Бившият български премиер и цар Симеон Сакскобургготски заяви, че приема идеята на БГНЕС в София да бъде кръстен булевард на името на Цар Фердинанд предвид заслугите на монарха за модернизацията и европеизацията на България и в частност на нейната столица.

Едни от най-красивите здания в София са построени по времето на неговото 31-годишно управление от 1887 – 1918 година. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източникwww.dnes.bg

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вече в България. Тленните останки на цар Фердинанд бяха положени в двореца "Врана"

Пренасянето на ковчега с тленните останки към двореца „Врана“ в София Photo: BTA Споделете Отпечатайте Ковчегът с тленните останки на цар Фердинанд беше положен в двореца „Врана“ в София в сряда, предаде БТА. Това се случва 76 години след смъртта му през 1948 г. Фердинанд управлява България от 1887 г. […]