Силен спад в предлагането на тези жилища

Рязко спадна предлагането на жилища в платформи за краткосрочно отдаване под наем като Airbnb и HomeAway в Гърция. Понижението е с близо 50%, а на места, като например северна Атина и предградията на гръцката столица, то достига 70%.

В крайна сметка, спадът е най-осезаем в северните предградия на гръцката столица, които винаги са се смятали за рискови по отношение краткосрочното отдаване под наем, поради отдалечеността от големите туристически забележителности и лошата лошата транспортна достъпност. Всичко това караше инвеститорите да се насочат към определени категории наематели. На първо място гърци, които живеят извън столицата.

Стабилно остана търсенето в южните предградия на Атина. Близостта им до плажа помогна в такива райони като Алимос, Глифада, Палайо Фалиро, Вула и Вулиагмени предлагането на жилища за краткосрочно отдаване под наем почти да не намалее.

Най-активен остава пазарът на краткосрочно отдаване под наем в центъра на Атина. В специализираните сайтове се оферират близо 1600 имота. Това е едва с 11% по-малко спрямо февруари 2019 г.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нова гъвкава батерия с впечатляваща мощност и капацитет

Учени от университета в Сан Диего и калифорнийската компания ZPower разработиха гъвкав акумулатор на основата на сребърен окис и цинк с уникални характеристики. Новата батерия има между 5 и 10 поти по-висока енергийна плътност от сега използваните системи за съхранение на енергия. Разработката предполага също така много по-лесно и просто […]