Сиди: Големият ни проблем е, че ние си мълчим за РСМ

sliven24

„България няма право на вето така или иначе, без значение какво казваме. Всички онези неща, които направи правителството, в което участваше ВМРО, бяха затрити, за да бъде задоволено посолството, което инсталира във властта онези идиоти, които вече трета година не могат да се разберат и да управляват държавата. Това, което обаче направихме като държава и съм изненадан, е вкарването на българите в Конституцията на РСМ – нещо, което изглеждаше не толкова важно“. Това каза Александър Сиди от ВМРО в студиото на „Денят ON AIR“.

По думите му Мицковски е забравил, че предизборната кампания е свършила.

„Сега той не знае какво да каже. Всичко това, което виждаме в момента, е риторика на Мицковски, която е по-скоро предизборна, отколкото следизборна. Властите в РСМ много добре знаят, че няма как да бъде предоговорена преговорната рамка. В момента никой не спира Република Северна Македония по пътя ѝ към ЕС, освен собствената ѝ държава. Ние и да искаме не можем да ги спрем“, допълни Сиди за Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че българският национален интерес е продаден.

„Какво се беше променило, когато вдигнахме ветото? Когато имахме вето, цялата ситуация беше в нашите ръце. Големият ни проблем е, че ние си мълчим. Ние можем да направим много повече, можем да поискаме спиране на фондове, докато в РСМ не започнат да се случват всички онези неща, които е приела с договора, можем да окажем дипломатически натиск, жест би било президентът Радев да отиде там или да извика Силяновска да дойде в България“, подчерта представителят на ВМРО.

Сиди разясни, че когато българите бъдат вписани в Конституцията, ще имат право на квоти, но историческите въпроси няма да бъдат решени.

Вижте видео с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източникwww.dnes.bg

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вкарват нови правила за събирачите на дългове

Нови правила за събирачите на дългове предвижда Закон за лицата, обслужващи кредити, и купувачите на кредити, който е внесен от Министерски съвет в парламента. С оглед осигуряване на максимална защита за правата и интересите на кредитополучателите е предвидено задължение за купувачите да възлагат дейностите по обслужване на придобитите вземания на […]