Село Бяла отбеляза двоен празник

sliven24

, Връзки с обществеността (Община Сливен)

село Бяла

Балканското село Бяла отбеляза двоен празник – Еньовден и храмовия празник на църквата „Света Троица“. Заместник-кметът на Сливен инж. Стоян Марков беше специален гост на откриването на Празника на билките и Ритуала „Еньово буле“. Той поздрави кмета на селото Добри Добрев, всички жители и гости на Бяла и прочете поздравителен адрес от името на кмета на общината Стефан Радев.

„Приемете най-искрените ми и сърдечни поздрави по повод храмовия празник на църквата „Света Троица“ в село Бяла! Днес, на Еньовден, жителите на селото честват и празника на лечебните билки. Използвам приятния повод да поздравя всички самодейци от местното Народно читалище „Христо Ботев 1936“, които влагат толкова мисъл, труд и енергия в празничната програма. Нека днешният празничен ден ви донесе изобилие от радостни емоции, много усмивки и веселие!“, пише в поздравлението кметът Радев.

По време на празника в село Бяла участниците в ритуала направиха обиколка с Еньовото буле. Също така се прави напояване и наричане на моминските китки и се преминава под Еньовския венец за здраве. Всички гости на събитието можеха да разгледат специално организираното изложение на билки, билкови продукти и мед, да дегустират чай от тях и да се забавляват с програмата, представена от самодейците на НЧ „Христо Ботев-1936“.

Източник new.sliven.net / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Прецедент: Затворник-анестезиолог в дупнишката болница

Казус в затвор и болница, които трудно си поделят д-р Николай Карастоянов. В момента той излежава присъда за убийство, но заради липса на кадри в дупнишката болница, той е принуден и да работи. По професия той е лекар анестезиолог. Такова искане е прецедент в историята, съобщава директорът на затвора в […]