СДВР проверява в ГРАО как е сменено името и ЕГН-то на Мартин Божанов

sliven24

Представители на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) е в Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО) в момента, където ще проверят кой, как и на какво основание е извършил смяна на фамилното име и на последните пет цифри от ЕГН-то на Мартин Божанов, каза вътрешният министър Калин Стоянов, цитиран от БТА.

По повод убийството на Божанов министърът каза, че се работи активно и има изградени няколко версии, като непрекъснато се събират факти и обстоятелства, които се прецизират и приобщават към разследването.

Във връзка с частния клуб „SS”, свързван с Мартин Божанов, с неговата дейност и членове, Калин Стоянов отбеляза, че няма напредък. Министърът допусна, че всичко ще се изясни в рамките на проверката от временната парламентарна комисия. По-рано днес правосъдният министър Атанас Славов заяви, че ще инициира дисциплинарни производства срещу магистрати, за които се докаже, че са посещавали клуба.

„Целта на институциите е да има наказани, да бъде понесена отговорност, злоупотребата с правосъдието е недопустима. За всяко име ще подам искане за дисциплинарно наказание. Това е в рамките на моите правомощия. Самото разследване е в правомощията на прокуратурата“, каза Славов.

Крайно време е институциите да започнат да работят по-ефективно и започналите производства да завършат със съдебни актове, посочи министърът.

Мартин Божанов беше убит в София на 31 януари. На 7 януари от прокуратурата влязоха в частен клуб “SS” в столичния квартал “Гео Милев”, свързван с Мартин Божанов. По време на обиските са били иззети различни материални носители и компютри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източникwww.dnes.bg

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Радев наложи вето върху връщането на Пленума на съдебния съвет. Какво оспорва президентът

Президентът Румен Радев наложи вето върху решение на парламента, което връща правомощията на пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС) и на главния прокурор. За това съобщи пресцентърът на президентството в понеделник. Новината идва, след като на 1 февруари депутатите окончателно „възкресиха“ пленума на ВСС, който малко преди това премахнаха. Закриването […]