Русия ще строи нова космическа станция

Руската държавна корпорация "Энергия" ще построи нова орбитална станция, която ще има по-голям обем както "Мир", така и руския отсек на Международната космическа станция, съобщава "РИА Новости". Концепцията предвижда не само научни модули, така и отделно помещение на туристи.

Вместимостта на новата станция ще надвишава 376 кубически метра (колкото бе вътрешният обем на "Мир") и ще се състои от пет модула. Освен производствен отсек, складово помещение и монтажна платформа за прием, сглобяване и изстрелване на космически апарати на борда ще има също базов и туристически модул, в който ще могат да се настанят до четирима души.

Строежът на новата станция ще протече в два етапа. В първия през 2025-2026 г. в орбита ще бъдат изведени базовият, възловият и шлюзовият модул. Общият вътрешен обем ще бъде 136 куб. м, а на борда ще могат да работят двама космонавти.

Вторият етап е планиран за 2026-2028 г. и предвижда добавянето на останалите модули, сред които и туристическият. С тях вместимостта на станцията ще бъде увеличен на 464 м3.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кристофър Нолън посече Warner Bros и HBO

Кристофър Нолан, един от водещите режисьори на "Warner Bros.", критикува остро решението на компанията да пуска премиерите на филмите си едновременно в кината и на стрийминг платформата НВО Макс през 2021 г. Създателят на "Тенет" заяви пред Hollywood Reporter, че това не е добро бизнес решение и осъди начина, по […]