Русия с втори опит да замени АН-2

Русия се отказа от пускането в серийно производство през 2021 г. на едномоторния самолет ТВС-2ДТС "Байкал", разработен от сибирските авиоинженери и базиран на АН-2 и се насочиха към разработването на ЛМС-901 "Байкал". Опитите с последния вече са налични.

Първият етап от изпитанията включваше тестове при скорост на въздушния поток между 25 и 50 м/сек. На модела е бил инсталиран симулатор на работеща турбина. По този начин експертите определят общите аеродинамични характеристики на самолета и ефективността на неговото управление. Тестовете ще продължат.

Новият самолет модел ЛМС-901, разработен да замени АН-2, е с дължина 12.2 метра, височина – 3.7 метра и размах на крилете – 16.5 метра. Максималната маса при излитане е 4.8 тона, а скоростта – до 300 км/ч. Може да изпълнява полет на разстояние до 3000 км. Машината е разработва във вариант, при който може лесно да се преконфигурира от пътнически в товарен самолет.

През лятото на 2019 г. руското министерство на промишлеността и търговията обяви конкурс за разработването на лекомоторен многофункционален самолет с капацитет до 9 пътници, който да замени АН-2. Победител в конкурса е "Байкал-инжиниринг" – дъщерното предприятие на Уралския завод за гражданска авиация. В същото време ведомството се отказа от планираното пускане в серийно производство на самолета ТВС-2ДТС "Байкал", разработен в сибирската база "Кукурузника".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Канадци измислиха как да се кара колело през зимата (ВИДЕО)

Канадската компания Envo, специализирана в конверсията на стандартни велосипеди в електрически, предлага интересно решение за зимата. С помощта на нейния комплект SnowBike практически всеки планински бегач може да бъде превърнат в моторна шейна на ток, съобщава New Atlas. Вместо задно колело се монтира алуминиева подрама с полиуретанови ролки и каучукова […]