Румен Петков: Американското посолство стимулира корупцията в България

Днес, в деня за борба срещу корупцията, трябва да кажа, че американското посолство стимулира корупцията в България. Защото когато ние говорихме за най-скъпия газ, ни го доставяше Цветелина Бориславова и американското посолство не реагира. Тя го купуваше от американски вносители от терминала в Гърция и го продаваше тук на огромна разлика в цената. Там се спечелиха стотици милиони. Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков.

"Демократична ли е една система, чиито управници не могат да взимат решения без предварително те да бъдат одобрени от хора не от тяхната територия? Това не просто ни принизява. Ние щом се отказваме от славянската писменост, която сме дали на 300 милиона, значи всеки може да ни гази", каза още Петков пред "Евроком".

"Еманация на националното предателство" – това каза Петков по повод новото име на празника 24 май.

"Това е направено през закон, който няма нищо общо с културата – през кодекса на труда. Една псевдопатриотарщина. Не е нормално да бягаме от факта, че ние сме дали писменост на 300 милиона. И то от Монголия", допълни той.

"Като няма писменост, производство на хартия ли сме дали?", изрази своето възмущение лидерът на АБВ.

"Това могат да го направят само хора, при които има ерозия. Те ходят само при слугинажа, те не са свикнали да им бъдат задавани въпроси, за които те са неподготвени", коментира Петков.

"Аз го казвам ясно. Това е предателство, което българинът трябва да види и да осмисли. Отсега нататък, който и да проявява претенции – руснаци, сърби, словенци, монголци, ние нямаме право да реагираме. Ние имаме българска азбука и дотук", категоричен бе бившият министър на вътрешните работи.

Петков постави въпроса как българите ще имат самоуважение, когато се отказват от едни от най-големите достижения на българската нация.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Даниел Моралес пред Betenemy: Бруно Акрапович бързо си спечели уважение и респект в съблекалнята на ЦСКА

Бразилецът Даниел Моралес е играл в България за Нефтохимик, Черно море, ЦСКА и Спартак (Варна). От 2016 година е треньор в ЦСКА-София. Извежда юношите до 19 години до титлата на България, а после неизменно е в мъжкия представителен отбор на клуба. Бил е пет пъти помощник на мъжете – два […]