Разследват сина на Байдън за данъчни престъпления

Федерален прокурор в щата Делауеър разследва Хънтър Байдън, син на избрания за президент Джо Байдън, за евентуални данъчни престъпления, съобщават американските медии.

Хънтър Байдън призна публично, че го разследват пет дни преди Избирателната колегия да обяви официално баща му за следващия президент на САЩ.

В края на 2019 и началото тази година американският Конгрес водѝ процес за отстраняване на сегашния президент Доналд Тръмп от длъжност, като обвинението срещу него беше, че упражнявал натиск срещу Украйна да започне разследване за корупция срещу Хънтър Байдън, който е бил член на ръководството на украинска енергийна компания.

"Научих вчера за първи път, че службата на федералния прокурор в Делауеър е предала на адвоката ми, също вчера, че разследва моите данъчни дела", каза Хънтър Байдън в изявление. "Приемам този въпрос много сериозно, но съм сигурен, че професионален и обективен преглед на тези дела ще покаже, че съм ги управлявал законосъобразно, включително с помощта на професионални данъчни съветници".

Нито той, нито прокурорът Дейвид Вайс разкриха подробности за разследването, което е било с месеци "спящо", за да не бъде обвинена прокуратурата, че се опитва да влияе върху предизборната кампания. Бо Байдън, покойният брат на Хънтър Байдън, беше главен прокурор на Делауеър преди да почине през 2015 г.

Си Ен Би Си цитира публични документи, че Хънтър Байдън и бившата му съпруга са били обект на запор на стойност над $100 000 от страна на данъчните власти за неплатени задължения към бюджета, отделно самият Хънтър Байдън е имал такива запори на обща стойност над $450 000 през 2017 и 2018 г. Телевизията припомня, че Хънтър Байдън дълго се е борил със зависимост от наркотици и че е постигнал със споразумение да плаща необявени публично издръжка и здравна застраховка на дете от Арканзас, чиято майка твърди, че той му е баща.

Източник clubz.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Това е катастрофа

“Това е катастрофа. Заради здравната криза имаме чисто и просто забравени болни хора, които в крайна сметка са много повече от тези от COVID”. Излекувана от рак на гърдата, Катрин Сьоризи е притеснена. Получава много имейли и телефонни обаждания от жени, “чийто тумор вече е много напреднал по време на […]