Разберете за какво е полезен биотина


Разберете за какво е полезен биотина

Снимка: iStock

Чупливи нокти, разкъсани краища, матова кожа – тези козметични проблеми може да ви насърчат да попитате вашия лекар за започване на лечение с биотин. Но какво точно представлява витаминът и осигурява ли ползи за здравето, или се ограничава само до подобряване на външния вид?

Биотинът, известен още като B7, е водоразтворим витамин, което означава, че тялото ви не съхранява значителни количества от него. Така че, ако вземете добавка, която надхвърля нуждите на тялото ви, вероятно ще отделите остатъка чрез урината. „Нашите тела не произвеждат директно биотин, но бактериите в храносмилателната ни система го синтезират“, казва сертифицираният дерматолог и дерматологичен хирург Тайлър О. Вукмер.

Авторите на проучване от 2023 г. за дефицита на биотин и чревната дисбиоза обясняват, че микробиотата в червата зависи от биотина за растеж и оцеляване. С други думи, чревните бактерии (предимно разположени в дебелото черво) създават биотин по необходимост сами.

Но за някои хора получаването на допълнителен биотин чрез храни и добавки може да помогне за подобряване на някои аспекти на тяхното здраве.

Ползите от биотина можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ВАС: Подпорната стена на Алепу е напълно законна

До две години на първа линия ще има изградена голяма жилищна сграда с апартаменти, обясняват от инвеститора Окончателно решение по скандала със строежа, станал известен като подпорната стена на Алепу. 5-членния състав на Върховния съд реши, че всичко е законно и проектът може да продължи. Така в скоро време на […]