Промениха статута на редица имоти

Правителството обяви имот – публична държавна собственост за частна държавна собственост. Той се намира в село Дойренци, област Ловеч, и представлява поземлен имот с площ 6099 кв.м, ведно с построените в него две едноетажни сгради, всяка от които със застроена площ от 228 кв. м. Ползван е за складова база на „Гражданска защита“. Поради отпаднала нужда за Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Ловеч, имотът преминава в управление на Областната администрация на област Ловеч.

Община Кочериново получава правото на собственост върху държавен терен с площ 11 301 кв. м в землището на село Бараково. Имотът е необходим за изпълнение на проект за изготвяне на план за закриване на депо за неопасни отпадъци и работен проект за рекултивация на общинско депо за неопасни твърди битови отпадъци, финансиран по Оперативна програма „Околна среда“ 2014 – 2020 г. Теренът попада в съществуващото депо за твърди битови отпадъци на общината, което е в списъка на подлежащите на закриване и рекултивация. След реализирането на проекта имотът ще се ползва за пасище – мера, публична общинска собственост.

На община Стралджа се прехвърля имот – частна държавна собственост в село Воденичане. Теренът с площ 1192 кв. м е необходим на общината за изграждането на охранителен канал в землището на селото, който ще осигури бързо отвеждане на водите при интензивни валежи и наводнения от урбанизираната територия на населеното място. С реализирането на визирания обект ще се минимизира броя на засегнатите и пострадалите хора при наводнения, както и ще се повиши степента на защита на обектите от техническата и социалната инфраструктура.

На директора на Регионална инспекция околната среда и водите – гр. Стара Загора се възлага да сключи договор за закупване на част от имот, находящ се в гр. Стара Загора в полза на държавата за нуждите на Регионалната инспекция по околната среда и водите – гр. Стара Загора. Средствата за закупуване на имота ще се осигурят от бюджета на Министерството на околната среда и водите за 2020 г.

Министерският съвет прие също решение за безвъзмездно предоставяне за управление на археологическа недвижима културна ценност – публична държавна собственост, на община Камено за срок от 10 години. Археологическата недвижима културна ценност е „Късноантична и средновековна крепост Русокастро“ и се намира в област Бургас, община Камено, землището на с. Русокастро, местност „Рускин камък“. Дейностите, свързани с опазване на културната ценност и осъществяването на други научни, културни, образователни и туристически дейности ще се извършват в съответствие с изискванията на Закона за културното наследство от Регионалния исторически музей – Бургас.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

6 неща вкъщи, които ви излагат пред гостите

Преди още да сме изброили тези неща, искаме да подчертаем, че по никакъв начин не искаме да критикуваме апартаментите на нашите мили баби и дядовци. Те винаги са свързани с комфорта на детството и много радостни моменти. Фразата "бабешки интериор" обаче е станала нарицателно за старомодните тенденции при обзавеждането. Обикновено […]