Промениха името на празника 24 май

Парламентът окончателно преименува националния празник 24 май. От „Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост” той става „Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност”. Това се случва след одобрени днес промени в Трудовия кодекс, получили подкрепата на депутатите от ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и ВОЛЯ.

Първоначалното предложение на ВМРО бе празникът да се казва Ден на българската писменост и култура. Между двете четения народният представител от ПГ на „Обединени патриоти“ Александър Сиди направи редакция, която бе приета от водещата комисия.

В крайна сметка депутатите приеха празникът да се казва "Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

След бас седмокласник устрои автородео за свои съученици

Истинско автородео устроил за съучениците си от местното училище 15-годишен седмокласник, който седнал зад волана на семейната кола и я подкарал рисково по улиците на Котел. Бясно движещият се „Мерцедес“ бил засечен от патрулен екип на местното РУ. Според униформените главата на водача почти не се виждала зад волана. След […]