Продължава реконструкцията на „Форум Север“

„През последните няколко месеца е извършена огромна работа по изграждане на отводнителните и дренажните системи, преди да се пристъпи към същинската реализация на проекта“, коментира кметът Здравко Димитров, след инспекция на обекта. Конструктивното осигуряване е направено преди зимата, за да няма смъкване на земни маси към площада и срутвания в източната част.

След приключване на аварийното укрепване може да се пристъпи към реставрацията, консервацията и експонирането на археологическия паметник и цялостното благоустрояване, уточнява Trafficnews. Те ще започнат вероятно през следващата година, в първия възможен момент, в който времето позволява.

Предстои да се реализира пешеходна връзка от Главната улица през цялостното протежение на античната пешеходна зона по северния тротоар на бул. „Гладстон“ до Голямата базилика.

Проектът е на арх. Румяна Пройкова. С осъществяването му ще се осигурява визуална връзка между реализирания Форум Запад пред Централна поща и Форум Север, по който се работи в момента. Обектът е културна ценност със статут от национално значение.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Стар Touareg срещу нов Amarok (ВИДЕО)

Британското тунинг ателие Darkside Developments спретна състезание по дърпане на въже между стар Volkswagen Touareg и нов Amarok. Всъдеходът и пикапът имат дизелови двигатели, но с различен брой цилиндри и мощност. Трилитровият V6 на Amarok развива 258 к.с. и 580 Нм. Touareg разполага не само с 4 цилиндъра повече, а […]