Продава се реактивна Костенурка

В платформата за безплатни обяви Craigslist се продава може би най-бързият Volkswagen New Beetle в историята. Сребристата Костенурка има реактивен двигател и струва $550 000 (€454 155).

Ако не се брои модифицираният приборен панел, предната част на автомобила е напълно стандартна. Под капака работи четирицилиндров мотор, който задвижва предните колела през автоматична трансмисия.

На мястото на задната седалка е монтиран реактивен двигател General Electric T58-8F, използван обикновено за хеликоптери. 136-килограмовата силова установка развива 1 350 к.с. и на празен ход работи с 11 000 об/мин, а в движение – с 26 000.

Тягата се дозира с дросел, разположен зад селектора на скоростната кутия. Керосинът се държи в кевларен резервоар, а самият реактивен двигател е закрепен на твърди опори.

Динамичните характеристики на реактивната Костенурка не са измервани с точност. Скоростомерът е разграфен до 225 км/ч, но според продавача при ускорение стрелката опира докрай за броени секунди.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Прогноза: До 10 години ще има война за вода

Настоящата 2020 година е към своя край, а историците определено ще я запомнят като важна и преломна година. Не става дума само за пандемията. Работата от вкъщи, повишената вероятност от глобални конфликти, климатичните промени и дори оставането на един български град без вода са малка част от нещата, които ни […]